in- en verkoop van nieuwe en gebruikte pompen

Van Tongeren Trading

 in- en verkoop van nieuwe en gebruikte pompen

Van Tongeren Trading BV

John van Tongeren is zijn hele werkzame leven al actief in de wereld van pompen en toebehoren. Sinds 2009 is hij actief als handelsfirma Van Tongeren Trading met de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte pompen en aanverwante producten zoals buizen, slangen en hulpstukken. De clienten  worden ook ondersteund met levering van spare-parts van zowel de pompen als de aandrijving.

Divers gebruik

Met zes personen zijn zij verantwoordelijk voor de in- en verkoop van zo’n 500-700 pompen op jaarbasis. Veel wordt verkocht aan aannemers, bronbemalers en (gespecialiseerde)verhuurders. Daarnaast worden pompen verkocht aan de mijnbouw, agro en industrie. De pompen worden zeer divers gebruikt. Van Tongeren: “Een boer heeft een pomp nodig voor het besproeien of bevloeien van zn landerijen , verder worden onze pompen gebruikt voor het leegpompen van mijnen in Afrika, Macedonië en Kroatië en voor het nathouden van banenplantages in Suriname”. Ook zorgen pompen, geleverd door Van Tongeren Trading BV, voor het schoonhouden van alle meren in Euro Disney. Voor de industrie worden pompen geleverd die grote machines van koelwater voorzien of op werkschepen als ballastpomp. Door de voorraad op een niveau te hebben van circa 70-100 stuks is er altijd een geschikt model voor de juiste toepassing aan te bieden aan de geïnteresseerde.  

Snelheid en flexibiliteit

De kracht van Van Tongeren Trading BV zit in de grote flexibiliteit en het snelle leveren. “Daarin maken we echt het verschil. We hebben een grote voorraad verschillende pompen (tussen 70 en 100 stuks) en kunnen deze als het moet binnen 1 a 2 dagen op de gewenste bestemming leveren wereld wijd letterlijk ter land ter zee en door de lucht’’. Het afhandelen van alle soorten documentatie die met export te maken heeft wordt door ons verzorgd. De omzet groeit elk jaar. De markt is grillig: zo zijn Afrika en Rusland nu lastig, is Duitsland al jaren stabiel en trekken Nederland en België weer aan. Door de wereldwijde dekking kan Van Tongeren Trading BV de pieken en dalen in verschillende landen goed opvangen. Van Tongeren Trading BV heeft een goede naam en reputatie in de branche: “buitenlandse bedrijven weten onze flexibiliteit uitstekend te waarderen. Daarnaast kunnen wij Nederlanders zaken ook heel efficiënt en snel regelen, dat zien we bij onze buitenlandse collega’s toch een stuk minder”. Veel nieuwe klanten komen via mond-tot-mondreclame en via internet naar het bedrijf toe. Een groot deel van de omzet komt nu uit het buitenland. Van Tongeren Trading BV ziet nog veel (export) verkoop kansen in de maritieme sector en in Azië. Mede daardoor verwacht dat het exportaandeel van de omzet nog verder zal stijgen.

Aankopen:

Wij zijn door lopend opzoek naar (gebruikte) pompen en aanverwante artikelen. We reageren graag op uw aanbieding waar ter wereld ook!

Export landen

Europa | Rusland | Afrika | midden/zuid Amerika

Ceo

Van Tongeren Trading | John van Tongeren