Van Veen Metal Products

Plaatwerk

Van Veen Metal Products is een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar in Deventer is gevestigd. Gerbert van Veen is de tweede generatie Van Veen die aan het roer van het bedrijf staat. Van Veen Metal Products verwerkt roestvrijstaal, staal, cortenstaal, aluminium, koper en zink tot plaatwerk, buizen, kokers en balken. Bij Van Veen Metal Products werken tien personen. De metalen producten die Van Veen levert zijn zeer divers. Dit varieert van onderstellen voor projectmeubilair, bevestigingssystemen voor zonnepanelen, schakelkasten, tralie- en hekwerk, kookbakken en barbecues. Een belangrijk deel van het werk bestaat uit de productie van kasten. Dit betreffen zowel schakelkasten voor het bedrijf Enexis, bestuurskasten voor toegangscontrolesystemen tot informatiezuilen voor taxi’s op Schiphol. Op jaarbasis levert Van Veen zo’n 2.000 kasten af. Dit is zowel maatwerk als serieproductie.

Veel producten worden aan Nederlandse leveranciers geleverd, die dit verwerken in hun producten en machines en vervolgens de hele wereld overgaan. Indirect is de export daardoor nog vele malen groter. Dichter bij huis vinden we ook toepassingen van metaalproducten die zijn geproduceerd door Van Veen, zoals: het Deventer Ziekenhuis, de Boreelkazerne en de nieuwbouw van de Rabobank. Gerbert: “Van Veen is trots op elke klus, maar toch springen daar wel bijzondere klussen bovenuit. In België liggen op veel grote bedrijven zonnepanelen, waarvan de bevestigingssystemen door ons zijn gemaakt”. Ook heeft Van Veen voor een Belgische toeleverancier voor autogarages een speciale straalpijp ontwikkeld voor het reinigen van sondes voor BMW motoren.

3D metaaalprinten
Van Veen investeert continue in upgrading van haar machinepark. De nieuwe aanwinst is een 3D Metaalprinter met veel toepassingsmogelijkheden. Gerbert: “we kunnen hiermee geautomatiseerd metalen onderdelen snel en goedkoop produceren. Er zit hierin nog veel ontwikkelpotentieel dat we in de toekomst nog verder gaan benutten.

Exportambitie De export naar België smaakt naar meer. Momenteel maakt Van Veen een exportplan om de Duitse markt te gaan betreden. Hier liggen veel kansen.

Export landen

België 

Ceo

Van Veen Metal Products | Gerbert van Veen