Bouwbedrijf

Van Wijnen

Bouwbedrijf

De historie van Van Wijnen gaat terug naar 1907. Sindsdien is het bouwbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse bouw- en projectontwikkelingsondernemingen met ruim 1.600 medewerkers. Bij Van Wijnen Deventer B.V. werken meer dan 130 mensen. Vanuit Deventer wordt de regio Stedendriehoek, de Nederlandse en Duitse markt bediend.

Grote verschillen met Duitsland

Van Wijnen helpt mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen. Ze ontwikkelen, bouwen, beheren en onderhouden. In Duitsland is Van Wijnen actief in diverse nichemarkten
Binnen Van Wijnen is Alkin Kemperman als technisch leider actief bij Van Wijnen GmbH: “Veel Duitse bouwbedrijven zijn nog steeds erg traditioneel en weinig flexibel naar opdrachtgevers toe. Onze Duitse opdrachtgevers vinden het vaak een verademing met ons zaken te doen. Een ander voordeel is dat wij het bouwproces veel efficiënter organiseren waardoor de bouw een stuk sneller verloopt”.

Op dit moment wordt volop gebouwd aan een project van 421 studentenwoningen in Potsdam. In Essen is een hotel van 173 kamers gebouwd. Voor 2019 staan twee eigen projecten in de planning: in Heiligenhaus 3 woontorens met in totaal 53 woningen en in Jülich 4 woontorens met in totaal 56 woningen. Binnenkort komt daar nog de bouw van een tweetal crematoria bij. Kemperman: “Cremeren was lange tijd verboden in Duitsland maar wordt nu door steeds meer gemeenten toegestaan. Wij ontwikkelen voor crematoria diverse concepten voor de Nederlandse en Duitse markt”.

Alles in eigen beheer

Vestigingsdirecteur Geurt van de Kraats voorziet een verdere groei van de Duitse markt. Zij hebben het voordeel dat ze vanaf de eerste planvorming tot en met opleveren met onderhoud alles in eigen beheer kunnen uitvoeren. In Duitsland is dit allemaal versnipperd georganiseerd. Dit maakt Van Wijnen tot een interessante partner voor bouwen in Duitsland.
Van de Kraats: “Een ander voordeel is dat wij met duurzaam bouwen in Nederland veel verder zijn dan onze Duitse collega’s. Zo hebben wij in 2017 een groot energieneutraal recreatiepark opgeleverd voor Landal in Kröv. In Duitsland is daar ook steeds meer belangstelling voor”.

Export landen

Duitsland

Ceo

Van Wijnen | Geurt van de Kraats | Alkin Kemperman