Provider voor de verpakkingsindustrie

Veldkamp

Provider voor de verpakkingsindustrie

In 1988 werd met de oprichting van een eenmanszaak door Wim Veldkamp de basis gelegd voor het huidige familiebedrijf. Oprichter Wim Veldkamp startte de onderneming na zijn loopbaan bij blikfabrikant Thomassen & Drijver. Als servicemonteur was Wim op Europees niveau werkzaam en liep als techniek-liefhebber regelmatig tegen productieprocessen aan, die in zijn ogen veel slimmer en efficiënter konden. Inmiddels is Veldkamp uitgegroeid tot de full service provider voor de totale verpakkingsindustrie met ruim 90 medewerkers.

Producten & Diensten

Vanuit de passie voor techniek en de overtuiging dat het slimmer en beter kan, zijn de specialisten van Veldkamp: de servicemonteurs, de elektromonteurs, besturingsspecialisten, software engineers, werkvoorbereiders, continu bezig. Zij bieden ondersteuning bij het optimaliseren van het onderhoud van het machinepark. Ook geven zij advies over de mogelijkheden van het verhogen van machinebetrouwbaarheid en beschikbaarheid. De eigen werkplaats zorgt ervoor dat alle reserve-onderdelen snel geproduceerd kunnen worden, opdat de productielijnen zo weinig mogelijk stil staan.

Marketingcommunicatiemedewerker Chantal Steggink: “Het geeft onze mensen elke keer weer een kick om tegen minimale kosten grote uitdagingen van onze opdrachtgevers op te lossen. Het mooie is dat we daarbij de verwachtingen vaak weten te overtreffen.” Dit gaat niet vanzelf. Veldkamp investeert enorm in het op kennis brengen en houden van de nieuwste technologieën bij het personeel. Dit betaalt zich uit in een hoge betrokkenheid en loyaliteit van de medewerkers bij Veldkamp.

Export

De opdrachtgevers kwamen oorspronkelijk uit Nederland, maar al snel kwamen daar buitenlandse bedrijven bij. De verpakkingsindustrie is zeer internationaal. Als je iets goed doet in Nederland valt dat op en wordt je gevraagd door opdrachtgevers in andere landen. Ook buiten de verpakkingsindustrie weten steeds meer maakbedrijven Veldkamp te vinden.

Verhuizen van productielijnen

Naast machinerevisie en optimalisatie verzorgt Veldkamp ook de verhuizing van productielijn(en). Veldkamp voert al decennia lang verhuizingen uit van machineparken inclusief alle ondersteunende systemen zoals persluchtinstallaties, smeersystemen en hijs- en hefwerken bijvoorbeeld. Veldkamp regelt de verhuizing van A tot Z wereldwijd. Veldkamp zorgt voor alle technische en logistieke processen, inclusief het demonteren, transporteren en het opnieuw installeren van uw machinepark en ondersteunende systemen op de nieuwe locatie.

Exportambitie

Het bedrijf groeit flink en de verwachting is dat dit zich de komende jaren ook doorzet. Het exportaandeel hierin zal daarbij evenredig meegroeien, waarbij met name Duitsland interessant is en blijft.

Export landen

Europa

Ceo

Veldkamp | Wim Veldkamp