Totaaloplossingen voor winkel- en projectinrichtingen

Vika Winkelinrichtingen

Totaaloplossingen voor winkel- en projectinrichtingen

Vika Winkelinrichtingen is een derde generatie familiebedrijf in Apeldoorn. De grootvader van directeur Gert Visch startte als handelsbedrijf in radiatoren. Het bedrijf is sinds 2006 volledig gefocust op het bieden van totaaloplossingen voor winkel- en projectinrichtingen. Dit start veelal bij het maken van het ontwerp en de technische uitwerking. Vervolgens het inkopen of zelf produceren van de materialen en het monteren van interieurdelen op locatie. Jaarlijks worden vele nieuwe winkels ingericht of afdelingen van winkels verbouwd. Dit varieert van de zelfstandige winkel om de hoek tot en met grote landelijke ketens zoals bijvoorbeeld Gamma, Karwei, Expert, Mediamarkt, Boni Supermarkten, Top 1 toys en vele anderen.

Met het dochterbedrijf Wecare International BV worden opticiens en juweliers, maar ook organisaties gelieerd aan de zorg (zorgcentra, apotheek en huisartsenpraktijken) ‘turn key’ opgeleverd. Naast het verzorgen van het complete interieur, waaronder vloeren, verlichting, meubilair en signing neemt Wecare ook de afbouw voor haar rekening.

Het inrichten van winkels is “people business”. Betrokken en professionele medewerkers vertalen wensen van klanten naar creatieve, duurzame inrichtingen waar het fijn is om te verblijven en te werken. Uiteraard dient het ontwerp en de uitwerking tot een sterkere binding met het merk en daarmee tot hogere verkopen te leiden. Naast prijswinnende ontwerpen in de opticiensector, ontving Vika in 2018 een internationale prijs voor het ontwerp en de realisatie van de pilotstore van Media Markt in Eindhoven. Tijdens de Retail Week Awards in London werd deze pilotwinkel uitgeroepen tot “best next generations store”.

De kracht van het bedrijf zit niet alleen in het bieden van een totaaloplossing en een mooi ontwerp. Het proces is minstens zo belangrijk. Kosten efficiëntie, een flexibele opstelling en korte communicatielijnen dragen bij aan succes. Een mooi voorbeeld waar al de disciplines samenkwamen was de ombouw van de verfafdelingen bij Gamma bouwmarkten. Dit moest ’s-nachts gebeuren en daarvoor was het kernteam van 26 vaste medewerkers tijdelijk uitgebreid tot 60 professionals. Verdeelt over vier teams werden evenzovele verfafdelingen gedemonteerd en opnieuw opgebouwd. Een organisatorische en logistieke uitdaging die in 5 weken werd geklaard.

Vika Winkelinrichtingen is trots op de langdurige en groeiende samenwerkingen die men heeft met haar klanten. Deze klanten bevinden zich voornamelijk in Nederland maar ook worden winkels en projecten in omliggende landen uitgevoerd. Voor de toekomst wil Vika ook de non-profit markt gaan bedienen. In 2020 zijn twee bibliotheken ingericht en dat smaakt naar meer. De bedoeling is om ook scholen, ziekenhuizen en andere overheidsorganisaties te gaan bedienen de komende jaren.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Vika Winkelinrichtingen | Gert Visch