Groothandelaar in energie, olie, gas, papier, grondstoffen, transport en automotive

Voith Turbo

Groothandelaar in energie, olie, gas, papier, grondstoffen, transport en automotive

De Voith Group is een wereldwijd technologiebedrijf. Met een breed scala aan fabrieken, producten, diensten en digitale toepassingen zet Voith maatstaven in de markten voor energie, olie en gas, papier, grondstoffen en transport & automotive. Voith, opgericht in 1867, heeft vandaag meer dan 20.000 werknemers en behaalt 4,3 miljard euro aan omzet. Het heeft vestigingen in meer dan 60 landen en is een van Europa’s grotere familiebedrijven. Binnen de Voith Groep is Voith Turbo vanuit Twello actief in de branche automotive voor de Benelux met 20 medewerkers.

Actief in automotive

In nauwe samenwerking met voertuigfabrikanten ontwikkelt Voith automatische transmissies, retarders, luchtcompressoren, trillingsdempers en TurboCompound-systemen. Compact, licht, betrouwbaar – dit zijn de essentiële vereisten voor componenten en systemen. De service omvat onderhoud, reparaties, systeemupgrades en levering van reserveonderdelen.

Een belangrijk onderdeel binnen de automotive zijn de Voith-componenten en -systemen voor spoorvoertuigen. Hierbij moet u denken aan turbotransmissies, elektrische aandrijfsystemen, tandwielkasten en systemen om treinen te kunnen koppelen. Dit laatste is echt een specialisme van het huis. Voith Twello heeft een eigen werkplaats waar het onderhoud en ook revisie van de spoorsystemen (treinen en trams) plaats vinden. Ook gebeurt het dat de bedrijven dit deels zelf ter hand nemen. Voith levert dan de componenten. Bij fabrikanten van locomotieven en spoorstellen worden de systemen tijdens de productie al geïntegreerd. Voith maakt treinreizen op hogere snelheid, met meer comfort, lager energieverbruik en minder uitstoot mogelijk.

Ook actief in Maritiem

Op zee of in de haven, op rivieren of meren – vaartuigen met aandrijfsystemen van Voith kunnen preciezer, veiliger en sneller manoeuvreren. Andere criteria, zoals het comfort aan boord en het geluidsniveau onder water, worden steeds belangrijker. Voith levert veel aan de grotere plezier- en jachtvaartvaart.

Een relatief nieuw product is de Voith de Voith Inline Thruster (VIT). Met dit systeem kunnen via verschillende elektrische aangedreven propellers het schip perfect in positie gehouden worden. Dit speelt met name een belangrijke rol bij b.v. bevoorradingsschepen van boorplatformen. Belangrijk is dat bij ruwe zee het schip perfecte ligging houdt voor optimale bevoorrading zonder kans op schade. De software van Voith stuurt de propellers zo aan dat schepen bij golfslag automatisch hun positie houden. Een ander voordeel is dat de propellers elektrisch aangedreven zijn, dit blijkt essentieel te zijn bij duikexcursies naar de Great Barrier Reef (elektrisch varen is daar verplicht).

Energie-neutraal werken

Bij Voith wordt niet alleen duurzaamheid in de producten verkocht. Belangrijk is ook zelf het goede voorbeeld te geven. Dankzij de 392 zonnepanelen op het dak is de vestiging in Twello energieneutraal.

Export landen

België | Luxemburg