LED-Belichting

W3 E-candle

LED-Belichting

W3 E-candle is in 2000 opgericht door Peter Wolters en René Boom. In veel historische gebouwen werden kroonluchters nog verlicht met echte kaarsen en onveilige elektrakaarsen. In samenwerking met de Rijksgebouwendienst heeft W3 de E-candle een nieuwe elektrische kaars op basis van LED ontwikkeld, die qua kleurbeleving zeer dicht bij echt kaarslicht komt. Bij W3 E-candle werken 4 personen.

De E-candle is voor het eerst toegepast in Paleis Het Loo. De bestaande 2.700 kaarsjes in de diverse kroonluchters werden afgekeurd. Nu zorgen de E-candles voor verlichting in Het Loo, maar ook in het Koninklijk Paleis op de Dam. De voordelen van de E-candle zijn legio. Het gaat veel langer mee: 40.000 branduren in tegenstelling tot 1.000 uur bij een gewone lamp. De energiekosten zijn een stuk lager (terugverdientijd van een tot drie jaar), het is veiliger en de lamp geeft het authentieke licht van een echte kaars. De E-candles hangen in paleizen, musea, landhuizen, kerken, horeca en andere historische gebouwen.

Wolters en Boom zijn trots dat de E-candle is gebruikt voor de kroonluchters in Paleis Het Loo en in het Koninklijk Paleis Amsterdam. In het buitenland zijn de kroonluchters in het Koninklijk Paleis van de Poolse koning Jan III in Wilanów Warschau vervangen. Dit mooie project heeft in Polen ook weer tot nieuwe opdrachten geleid. In 2018 is een prestigieus project in Duitsland aangenomen. In kasteel en museum Slot Dresden vond een grote restauratie plaats. Onderdeel hiervan is de restauratie van de wand- en plafondkroonluchters welke voorzien worden van de door W3Product speciaal ontworpen E-Candle Royal. Deze ledkaars, met een historische Versailles kaarskleur uit de 16e eeuw, is voorzien van een led filamentlampje. Wolters: “Dit was voor ons een belangrijk project, niet alleen door de grootte. De hele Duitse museumtop keek met veel belangstelling naar ons project. Het is voor ons een prachtig referentieproject voor meer werk in Duitsland”.

Er is nog volop werk voor W3 E-candle. In Europa staan nog tal van landhuizen, kastelen en andere gebouwen die met de E-candle uitgerust kunnen worden.

Export landen

Denemarken | Duitsland | Frankrijk | Groot-Brittannië | Noorwegen | Polen | Oostenrijk

Ceo

W3 E-candle | Renë Boom | Peter Wolters