Distilleerderij

Wagging Finger

Distilleerderij

Erik Molenaar is een gepassioneerde liefhebber van gedistilleerde dranken, om specifiek te zijn whisky en gin. Naast zijn baan in loondienst heeft Erik altijd whisky’s geïmporteerd en onder zijn eigen merk Kintra verkocht. Dit smaakte naar meer. Sinds 2015 is Erik begonnen met een eigen distilleerderij en sinds april 2016 ligt het eigen merk Wagging Finger Gin bij de slijters in de schappen.

“Reclaiming our Heritage”
Wagging Finger is Nederlandse traditie met een knipoog, het opgeheven vingertje is onze calvinistische inborst maar dit keer met een flinke dosis zelfspot. Wagging Finger heft haar vinger tegen de grote marketingmachines die ons alles laten geloven wat ze maar willen. Onder het motto “Reclaiming our Heritage’’ wordt er een vuist gemaakt tegen de vele buitenlandse gin’s want de basis ligt bij onze eigen ‘genever’. Gin is namelijk een verbastering van de Nederlandse ‘genever’.

Vliegende start
Erik Molenaar heeft momenteel drie eigen merken gin op de markt gebracht. Deze worden gestookt in de eigen ketel op het Deventer bedrijventerrein. Erik heeft een samenwerking gevonden met een drankengroothandel. Via hun netwerk en rechtstreekse eigen acquisitie ligt Wagging Finger nu in meer dan 200 slijterijen. Dit aantal groeit nog steeds.
Via internet ontvangt Erik momenteel veel vragen naar zijn producten uit het buitenland. Veel potentiele afnemers zoeken in Nederland naar een kleine en ambachtelijke distilleerderij en komen zo bij hem uit.

Kintra Whisky
Erik heeft zijn whisky-activiteiten tijdelijk op een lager pitje gezet. Erik: “De prijzen zijn momenteel te hoog om een betaalbare goede whisky op te markt te kunnen zetten. Ik heb een uitstekende naam opgebouwd met mijn merk Kintra, ik ga mijn goede klanten geen te dure whisky of whisky tegen een lagere kwaliteit dan ze van mij gewend zijn verkopen”.

Caroni rum
Erik is ook begonnen met het importeren, bottelen en vervolgens weer exporteren van Caroni rum. Dit is een bijzondere soort rum die niet meer gemaakt wordt en mede daardoor zeer in trek is. De eerste zending is inmiddels verzonden naar Taiwan.
Voor de toekomst is voorzien in een grotere productieruimte. Zo heeft Erik onlangs geïnvesteerd in een schrootmolen, mengkuip en vergistingstank zodat in eigen beheer alcohol kan worden gestookt.
Ook zal de portfolio verder worden uitgebreid met verschillende eigen jenevers, korenwijn en whisky.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Italië | Hong Kong | Taiwan

Ceo

Wagging finger | Erik Molenaar