Plaatbewerking

Wemerman Plaatbewerking

Plaatbewerking

Wemerman Plaatbewerking is van oorsprong een smederij die omstreeks 1750 door de familie Wemerman opgericht is. Na ruim 200 jaar smeden is de focus in de jaren zestig gelegd op het toeleveren van staaldelen. In 1988 nam de huidige directeur als vijfde generatie Wemerman het bedrijf over en kwam verdere specialisatie te liggen op plaatbewerking.

Hierna is het bedrijf in hoog tempo gemoderniseerd door het introduceren van diverse moderne machines zoals geavanceerde kantbanken, een ponsnibbelmachine en een lasersnijmachine. In 2000 is het vloeroppervlak vergroot van ca 1.200 m2 naar 2.500 m2 om ruimte te creëren voor de volautomatische beladingsrobot van de ponsmachine en de beladingstoren van de lasersnij-installatie. Hiermee is man-arm en s ’nachts produceren mogelijk geworden.

Onderscheidend in de markt

Wemerman Plaatbewerking onderscheidt zich door een goede kwaliteit plaatwerk met een korte doorlooptijd, concurrerend te kunnen leveren, in zowel kleine als grotere series. Om deze doelstelling te kunnen bereiken is een hoge mate van efficiency in het productieproces noodzakelijk, dus een flexibel machinepark ondersteund door een goede logistiek, software en natuurlijk bekwaam personeel. Het team van tien all-round professionals denkt actief mee met de klant om bijvoorbeeld kleine aanpassingen in het ontwerp te kunnen doorvoeren opdat een product, kwalitatief beter, sneller en/of goedkoper geproduceerd kan worden.

Zo is Wemerman al jaren een trouwe partner van diverse opdrachtgevers door het meedenken en het produceren van nieuwe onderdelen, bijvoorbeeld beugels van verwarmingsketels. Het maken en verbeteren van deze proto-delen heeft er vaak toe geleid dat ook de serieproductie werd gegund aan Wermerman. Bepaalde afnemers adviseren hun zusterbedrijven bepaalde onderdelen bij Wemerman af te nemen, zo is onze export ontstaan naar Duitsland, België, Frankrijk en Litouwen.

De metalen onderdelen gaan in series van 2 tot soms 10.000 stuks naar de machine- en apparatenbouw, automobielindustrie (specials), displayindustrie, winkelinrichting en interieurbouw, de kunststof verwerkende industrie, bakfietsen bouw en de luchtbehandelingsindustrie.

Duurzaamheid

Voor een familiebedrijf als Wemerman zijn continuïteit, onafhankelijkheid en een duurzame bedrijfsvoering belangrijke waarden. Op het dak van de hal liggen 363 zonnepanelen die het machinepark en een eigen stikstofgenerator voeden (Nederlandse primeur!). Met de stikstofgenerator wordt in het weekeinde zuivere stikstof uit de lucht gehaald en onder hoge druk opgeslagen. Deze stikstof wordt gebruikt bij het lasersnijproces, en hoeft dus niet meer ingekocht en wekelijks met een tankauto aangeleverd te worden.

Zesde generatie staat klaar

Inmiddels staat de zesde generatie Wemerman klaar om het bedrijf voort te zetten. Naar verwachting zullen dan ook weer nieuwe innovatieve stappen gezet worden op gebied engineering, design, machines en bedrijfsvoering.

 

Export landen

Duitsland | België | Frankrijk | Litouwen |

Onze halffabricaten zijn, via onze klanten, wereldwijd te vinden.

Ceo

Wemerman Plaatbewerking | Thijs Wemerman