Automatische smering en brandblussystemen

Wiejelo

Automatische smering en brandblussystemen

Wiejelo BV is in 2000 opgericht door Jacques van de Meerakker. Hij was als expat in Indonesië actief in smeersystemen voor allerhande machines. Hij zag een kans in de markt om met automatische smering de downtijd van machines te verlagen en te besparen op (smeer)onderhoud. Inmiddels bestaan er onder het label Wiejelo: Wiejelo Industrial en Wiejelo Equipment. De ondernemingen onder het label Wiejelo zijn uitgegroeid tot een wereldwijde speler op gebied van automatische smering en brandblussystemen.

Wiejelo Industrial

Biedt oplossingen voor zware industrie, verspanende industrie, food-feed-agri, technische-ruimten, schakelkasten en offshore-toepassingen.

Wiejelo Equipment

Biedt maatwerk voor on- en offroad-machines, bussen, transportmaterieel, havenmaterieel,

De sterke kracht van Wiejelo

De focus is scherp gericht op de klant: Gericht op het primaire proces van de klant en hoe er “downtime” te beperken is, hoe daarbij risico’s te verminderen zijn en hoe op onderhoudskosten en verzekeringspremies te besparen is. De geleverde oplossingen zijn veelal maatwerk en worden over de hele wereld aangeboden. Het hele proces van ontwerpen, adviseren, leveren, monteren en onderhouden van automatische smeersystemen en brandblussystemen wordt onder één dak aangeboden.

Duurzaamheid

Wiejelo heeft aandacht voor het toepassen van duurzaam in haar systemen. Omdat het meeste smeervet van machines en auto’s in het milieu beland heeft Wiejelo gezocht naar een oplossing. Dit is gevonden in de zelf ontwikkelde Wiejelo Greenline. Dit is een smeersysteem dat speciaal is aangepast om biologisch afbreekbaar vet te verpompen. Daarnaast heeft het systeem een aangepaste vulkoppeling om het mengen met normale vetten te voorkomen. Dit vet heeft dezelfde positieve smeereffecten als regulier EP2 vet.

Toekomst

De vestiging in Apeldoorn telt 25 medewerkers en is sterk groeiend. Dit geldt ook voor de overzeese vestigingen die geopend in Noorwegen, Indonesië en de USA. Hierbij wordt samengewerkt met lokale partners en gezamenlijk de markt bewerken. Trots is Wiejelo Norway op de samenwerking met Hydro, één van de grootste producenten van aluminium ter wereld. Voor hun speciale voertuigen die vloeibaar aluminium vervoeren heeft Wiejelo een risico-inventarisatie uitgevoerd voor brand. Met deze risico-inventarisatie als basis een op maat gemaakt automatische brandblussystemen bij deze voertuigen en daar vervolgens in de wagens geïmplementeerd. Wiejelo

verwacht verdere groei in de landen waar men reeds actief is, daarnaast kijkt men naar de mogelijkheden om in Zuid-Amerika aan de slag te gaan.

Export landen

Europa | Afrika | USA | Indonesië

Ceo

Wiejelo | Jacques van de Meerakker