E-Commerce

Wolters Business Company

E-Commerce

In 2008 richtte Rutger Wolters zijn eigen bedrijf Wolters Business Company op. Als 8 jarige verkocht Rutger al klusmateriaal in de Doe-het-zelfzaak van zijn vader. Nu leidt Rutger een gerenommeerd E-commercebedrijf dat onder verschillende titels verf en coatings verkoopt in binnen- en buitenland.

De eerste webshop had Rutger in de avonduren zelf gebouwd en al snel volgden de eerste bestellingen. Aangezien er relatief veel verf besteld werd op de bouwmaterialensite kwam er snel een aparte webshop voor verf bij. Rutger: “ik had de eerste webshop voor verf in Nederland en de omzet ging als een raket de lucht in, ik verdubbelde jaarlijks qua omzet.” Omdat de online vraag voor verven steeds groter werd kwam er ook meer concurrentie. Als antwoord daarop is Rutger nicheproducten gaan verkopen zoals zwembadcoating, badkamercoating, vloercoating, PVC-vloercoating, kunststofkozijnencoating en antigraffiti coating. Er zitten nog veel meer producten in het vat die de komende maanden uitgerold zullen worden.” Deze nichemarkten bedient Rutger met zijn eigen merk: Ruwol voor het middensegment en Holdbar voor het topsegment. Deze zijn te bestellen via eigen webshops: Verfbestelsite.nl, Betonverfstore.nl, Holdbar.nl en Lijnolieshop.nl.

Supersnel leverbaar

Naast focus op nicheproducten met hun specifieke toepassingen en een goede prijskwaliteitverhouding onderscheiden de webshops van Rutger ook door supersnelle levering vanaf 70 euro vrij van verzendkosten. Bij fulfilment partner Davo staan drie verfmengmachines, twee schudders en twee speciale verpakkingsmachines die zorgen voor een snelle omzetting van de orders naar verzendingen aan bedrijf en particulier. Voor 21.30 uur besteld, dan de volgende dag in huis in heel België en Nederland, ook de speciale mengkleuren! Hiermee is Wolters Business Company de enige aanbieder in Nederland die dit aanbiedt en waar kan maken.

De nieuwste website is Holdbar.de. Hiermee betreedt Rutger de Duitse markt. Uit een analyse van de Duitse online verfmarkt bleken ook hier kansen te liggen voor nichemarkten zoals deze in Nederland ook bediend worden. De verzendkosten naar Duitsland zijn nauwelijks hoger dan in Nederland. In eerste instantie wordt de Duitse markt vanuit Deventer bedient inclusief Duitstalige klantenservice. Zodra dit begint de groeien is het de bedoeling een Duitse fullfilmentpartner te gaan vinden.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Wolters Business Company | Rutger Wolters