Wolverine Tube Europe

Metaalbedrijf

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1935 in Apeldoorn. In 2000 werd het bedrijf onderdeel van de Wolverine Tube Groep. Wolverine Tube is een wereldleider op het gebied van productie en levering van technisch geavanceerde buizen van koper en koperlegeringen, evenals gerelateerde producten voor de luchtbehandeling- en warmtewisselaarindustrie. Behalve koper worden ook legeringen als nikkel, messing, kopernikkel en titanium aangeboden. Sinds 2014 is Wolverine Tube Europe een zelfstandige BV geworden.

Wolverine Tube Europe biedt een uitgebreid scala buis- en buisgerelateerde producten, met name in koper en koperlegeringen. Wolverine Tube Europe levert voornamelijk buizen voor warmtewisselaars en condensors, maar ook voor drukmeters en regelaars, de laserindustrie, koel- en luchtbehandelingtoepassingen en de procesindustrie. Er zijn talrijke legeringsoorten mogelijk, en ook afmetingen, toleranties en nabewerking kunnen volledig aan de wensen en eisen van de klanten worden aangepast.

De klanten van Wolverine Tube Europe zijn veelal bouwers van warmtewisselaars of koelapparaten voor met name de scheepsbouw, procesindustrie, bouwers van voertuigen, energiecentrales en ontziltingsinstallaties. Met zowel de producten als met de klanten zijn langdurige samenwerkingen van tientallen jaren eerder normaal dan een uitzondering. De uitstekende reputatie als betrouwbare leverancier van maatwerkoplossingen zorgt voor een stabiele basis. Op basis van referenties is een gestage en groeiende aanwas van nieuwe klanten. Er zijn niet veel bedrijven die de hoge betrouwbaarheid en het hoge kennisniveau kunnen aanbieden in de markt in combinatie met een vriendelijke prijs.

Voor haar klanten beheert Wolverine Tube Europe elke stap in de productieketen: van materiaalinkoop, verpakken, merken, transport naar het verzendpunt of de eindbestemming, controles, in/uitklaring, documentatie en testcertificaten. Alle processen vinden plaats overeenkomstig internationale normen en projectspecificaties. Het goed en snel managen van de supply chain is ook een onderscheidend vermogen.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Wolverine Tube Europe | Hans Alberts