Automatisering van de logistiek

WSR Solutions & SAT Technologies

Automatisering van de logistiek

Marcel van Schijndel heeft zijn roots bij Apple in de marketing. Van daaruit kwam hij in aanraking met de logistiek. Dit is een branche waar nog veel winst te behalen is door automatisering. Om deze kansen te pakken heeft Marcel in 2007 WSR Solutions en in 2017 SAT Technologies opgericht. WSR Solutions is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende integrator van geoptimaliseerde end-of-line gemengde palletiseertechnologie. Bij beide firma’s werken totaal tien medewerkers in Deventer en vier in de vestiging in de USA.

Uniek in de wereld

In de relatief korte tijd van het bestaan van beide bedrijven is een indrukwekkende portfolio aan klanten opgebouwd. Bekende namen daarbij zijn onder andere: Coca Cola, Amazon, Procter & Gamble, Pepsi Cola en Walmart. Het unieke van WSR Solutions zit in de zelf ontwikkelde software en ook in de samenwerkingen met A-merk robotleveranciers als bijvoorbeeld Yaskawa. Dit levert tezamen innovatieve depalletiseer- en gemengde palletiseeroplossingen met één doel: logistiek efficiënt, flexibel en kosteneffectief maken.

De oplossingen van SAT Technologies hebben hun oorsprong in het onderkend aspect van het handmatige orderpick-proces en de verborgen kosten in het magazijn. Ongeveer 55% van de totale operationele kosten zijn gerelateerd aan het handmatig orderpicken. Mis-picks, omstapelen, zoeken en andere fysieke handelingen (zoals tillen en op- en afstappen) zijn verantwoordelijk voor 50% van de totale orderpick-kosten. De overige 50% van de orderpick-kosten zijn gerelateerd aan het rondrijden in het magazijn.

SAT Technologies beschouwt ROBOGISTICS (Robots in Logistics) als een nieuwe, opkomende en belangrijke markt met veel groeimogelijkheden. Echter is de mens een schakel die niet snel vervangen kan worden, zeker niet in een omgeving waar flexibiliteit en ruimtelijk inzicht een vereiste zijn. Het orderpicken van cases is een proces waar robotisering voorlopig niet toepasbaar is. Daarentegen kan de mens wel een handje geholpen worden en daar komt onze Stack Assist Tool uitstekend van pas. Met slimme software worden de lastige handelingen in het magazijn ondersteund.

Stack Assist Tool komt voort uit de ervaringen die SAT Technologies de afgelopen jaren heeft opgedaan in de wereldwijde material handling markt. Voor deze markt zijn verschillende intelligente mixed palletizing software en efficiënte mixed palletizing systemen ontwikkeld. Soortgelijke slimme software wordt bij SAT Technologies ook gebruikt om de stapeling te optimaliseren. Het resultaat wordt, doos voor doos, op de pallet middels een laser getoond. Met de Stack Assist Tool kan iedereen snel de meest stabiele pallet stapelen, zonder fouten en training.

De oplossingen van WSR Solutions hebben vele prijzen gewonnen, waar onder de hoogste logistieke prijs van Amerika. Dit maakt WSR Solutions tot een bekende en erkende speler met aanvragen voor oplossingen uit de hele wereld tot aan Australië en Nieuw Zeeland aan toe.

Export landen

Tientallen landen in verschillende continenten | Focus op USA

Ceo

WSR Solutions & SAT Technologies | Marcel van Schijndel