Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landenworkshop China

11 april 2022:7:30 pm - 9:00 pm

Heb je ooit overwogen om met China zaken te doen? Misschien zag je wel op tegen de onbekendheid van het land. Wij brengen de praktijk van het zaken doen met deze landen naar je toe. Hier kun je je orienteren of China als doelland toch iets voor jou kan zijn. En meer leren over de (politiek-economische) situatie in en met China en de gevolgen voor het zakendoen.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met China-expert Boudewijn Poldermans. en via een online verbinding Reinout van Malenstein, advocaat in Shanghai.
Na een korte voorstelronde van alle deelnemers volgt een presentatie over China als handelsland en over mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers is er volop gelegenheid voor vragen en gesprek over commerciële mogelijkheden. Interessant voor een breed scala van ondernemingen, die al in het buitenland actief zijn of die willen gaan starten met export. Of voor elke ondernemer die zijn kennis wil verbreden.

Programma:

19.00 – 19.30 uur Inloop
19.30 – 20.30 uur Ontdek de exportmogelijkheden van China door Boudewijn Poldermans, China deskundige. en Reinout van  Malenstein, jurist in China. Hierna is er volop ruimte voor vragen en discussie.
20.30 – 21.00 uur Netwerken onder het genot van een hapje en een drankje

Onze gaststprekers

Boudewijn Poldermans

Experienced China Executive, Sinologist, Boardroom Consultant

Boudewijn kent China  en het zakendoen met en in dit land op zijn duimpje. Met meer dan 40 jaar werkervaring in Zuid-Oost Azië, met name in China, Hong Kong, Taiwan, Zuid-Korea en Vietnam, kan hij je vanavond informeren over de mogelijkheden en de valkuilen. Boudewijn kan je ook meer vertellen over de complexiteit van de Chinese omgeving en hij weet hoe om te gaan met de sociale, politieke, culturele en historische tradities die daarbij komen kijken.

Reinout van Malenstein

Nederlands-Chinees jurist.

Reinout woont inmiddels een meer dan tien jaar in China, heeft Chinees gestudeerd en is afgestudeerd in het Chinese recht. Reinout is de enige Nederlandse IE-advocaat in China die de Chinese taal en wetten op dit gebied vloeiend beheerst. Hij is partner bij een HFG, een Chinees IP boutique advocatenkantoor met meer dan honderd Chinese advocaten, octrooigemachtigden en merkengemachtigden. Met vestigingen in alle belangrijke steden in China, zoals Peking en Shanghai.

Het is  belangrijk om zowel de taal te kunnen spreken, lezen en schrijven, maar ook de wetten, regelgeving en jurisprudentie op dit gebied volledig te beheersen.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis, maar u moet zich vooraf wel even hier aanmelden.

Gegevens

Datum:
11 april 2022
Tijd:
7:30 pm - 9:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

MKB Tradeoffice

Locatie

MKB Trade Office-Ondernemershuis Gasfabriek Deventer
Zutphenseweg 6
Deventer, Nederland
+ Google Maps